Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Колекционерските модели - хоби или инвестиция?

Колекционерските модели - хоби или инвестиция?

Гамата от машини в селскостопанската индустрия е огромна, с най-съвременни технологии и невероятни възможности. Удивително е да се види как индустрията се разраства и развива през годините. Независимо дали търсите модел реплика на машина, която сте притежавали, или просто се възхищавате на конкретна марка, ние разполагаме с голяма гама от модели трактори в мащаб 1:32.

Машините-реплика са много повече от играчки, които точно показват механичните и исторически иновации на оригиналните превозни средства. Тъй като са изработени от метал, моделите, отляти под налягане, са склонни да демонстрират по-високо ниво на детайлност от пластмасовите аналози, а също така имат дълъг живот – основен плюс за запалените колекционери.

И така, как да започнете и какво трябва да имате предвид, когато създавате своя собствена уникална колекция? Прочетете по-долу за някои полезни съвети относно това популярно и възнаграждаващо хоби!

Като бъдещ колекционер, важно е да помислите как ще изглежда вашата колекция. Няма строги правила за това, по-скоро лични предпочитания, които ще ви помогнат да изградите колекция, с която можете да се гордеете и да предадете на следващите поколения.

Освен конкретните типове превозни средства, има няколко други фактора, които трябва да имате предвид, когато стартирате колекцията си, както следва:

Размер – Умалените модели, се предлагат в много различни мащаби, като популярните размери са 1:32, 1:16 и 1:50.

Марка – Фен ли сте на една определена марка? Вижте нашите експонати от марките FENDT, MASSEY FERGUSON и VALTRA

Период – Дали да се сдобиете с реплики на първите винтидж модели от 1950-те или 1960-те години или последен писък на съвременните технологии?

Излагане - Независимо дали имате един модел или стотици, важно е да помислите къде и как ги съхранявате. Нашите модели са опаковани в красиви кутии с прозорче, които позволяват както добра видимост на експоната, така и лесно съхранение една върху друга.

Това, например, е Ferguson TEA 20 с прякор „Фърги”, най-известният трактор в света с над половин милион бройки, произведени между 1946 и 1956 г. TEА 20 популяризира изобретението на Хари Фъргюсън за хидравличната триточкова система за окачване по целия свят и системата бързо се преръща в международен стандарт за тракторите от всички марки и размери, който е останал и до днес. Предлагаме го в мащаб 1:16 и 1:32.

 

The Ferguson TEA 20 nicknamed “ Fergie”

От реплики на последните съвременни модели трактори  до фантастично детайлни винтидж модели като този, надяваме се, че ще намерите това, което търсите в нашата колекция .

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари